Pàgines

31 de desembre del 2013

BON ANY !!!

Que l'any que comença vingui carregat d'alegria i felicitat i ens permeti veure complerts els nostres desitjos.

BON ANY 2014 !!!



21 de desembre del 2013

BON NADAL

Desitjo que tots passeu unes molt Bones Festes de Nadal en companyia de la família i amics, i que gaudiu molt d'aquests dies de descans.





18 de desembre del 2013

JOCS PER NADAL

Estem a punt de començar les tant desitjades, per petits i grans, vacances de Nadal i res millor pels més petits de la casa que poder comptar amb varietat de recursos per passar bones estones.
Des d'el bloc RECURSOS WEB EMILIA ALCARAZ, per cert ple de recursos molt interessants, us faig arribar uns quants jocs molt divertits per aquests dies de festa.

Tió de Nadal
S'ha de donar menjar al Tió i quan estigui ben alimentat el podran fer cagar i aconseguir alguna sorpresa. Es treballa la capacitat d'atenció i raonament lògic i els nombres fins el 10.




L'avet
Es treballen les capacitats d'atenció i raonament lògic i els nombres fins el 5.




El sac
Comptar joguines i escriure el nombre, es treballen els nombres fins el 10






El ninot
Decorar el ninot de neu i els arbres












16 de desembre del 2013

CONCERT DE NADAL

Com cada any estem preparant el Concert de Nadal, hi estan convidades les famílies per gaudir d'una entranyable estona veient i escoltant als seus petits.
Enguany a P4 hem preparat una cançó que vaig descobrir els Nadals del 2010 i que la trobo preciosa "La neu". Aquesta cançó es va compondre a l'escola Nabí de Vallvidrera, l'especialista de música de la nostre escola treballava en aquest centre i va ser una de les compositores. Està inclosa en el Cd Supermúsics 4
Us deixo la cançó amb lletra, la base instrumental i  la partitura.













Clica la imatge per descarregar

12 de desembre del 2013

EL VERS DE NADAL

El que actualment anomenem poema de Nadal a casa meva sempre n'hem dit "el vers de Nadal".
Quan jo era petita a l'escola (a Barcelona) no ens ensenyaven el vers, els primers records que tinc són del pare o la mare ajudant-nos a mi i a les meves germanes a aprendre'n un per poder recitar-lo el dia de Nadal i el de Sant Esteve. Després de dinar i mentre menjàvem els torrons i les neules començava el ritual, el primer en enfilar-se a la cadira sempre era el més petit de la família i continuàvem per ordre d'edat. Recordo aquelles pessigolles a la panxa fruit dels nervis per no oblidar cap paraula, per no entrebancar-me, per encertar en la representació del vers, ...  Arribat el moment m'enfilava a la cadira i veia a tothom des d'una perspectiva totalment fora de l'habitual, mirant-me fixament i preparats per escoltar-me, val a dir que sempre hi havia un cosí o cosina que et feia la guitza per posar-te nerviosa. Superats els primers instants, empassava saliva i començava el meu recital. Sempre era un èxit fruit de la il·lusió de la família, els aplaudiments eren ensordidors i semblava que no acabaven mai. Després baixava de la cadira i continuava el ritual, aquella part tant emocionant que era anar passant a fer dos petons a cadascun dels presents i rebent "la propina", normalment bitllets (en aquella època eren pessetes) que després els donava a la mare que els guardava (formaven part de les despeses del regals de Reis jejeje !!!)

Ja fa uns quants anys que des de l'escola treballem per recuperar aquesta tradició tant nostra, aprenent poemes nadalencs per recitar-los i representar-los davant la família durant les festes de Nadal.

Aquí us deixo una imatge que he trobat i que és el viu reflex dels records de la meva infantesa. I dels vostres?

Il·lustradora Cristina Losantos



Aquest curs a P4 hem après un poema popular que hem posat en aquest arbre tant especial.










8 de desembre del 2013

RECURSOS DE NADAL

Al meu Picasa he fet un recull de diferents tipus d'imatges de Nadal i alguns àlbums estan actualitzats amb noves imatges. Aquí només he posat quatre temes però si remeneu pel Picasa en trobareu alguns més, espero que us siguin útils.
Per accedir-hi només cal que cliqueu damunt de cada imatge.

per canviar el fons del bloc


per fer muntatges amb imatges de Nadal


Reis Mags


Il.lustració de Santiago Dufour
Pessebre



7 de desembre del 2013

POEMA INTERACTIU

Les companyes de P3 de la meva escola han preparat el poema de Nadal d'una forma molt original.
Mentre reciten el poema enganxen amb una mica de blu tack  els tres elements (corona, torró i sac) a on correspon. És molt divertit !!!






5 de desembre del 2013

50.000 VISITES AL BLOC !!!

Comença un cap de setmana llarg i Petit mon ho fa amb una celebració: el bloc ha rebut 50.000 visites en poc més d'un any. Quan em vaig decidir tirar endavant l'experiència d'engegar un bloc per compartir i amb el que aprendre una mica més mai m'hauria imaginat aconseguir en tant poc temps aquesta modesta quantitat de visites, però molt, molt gratificant.
Gràcies a tots per visitar, comentar i compartir aquest humil bloc, sense vosaltres el bloc no hauria tirat endavant. És un immens plaer poder gaudir i aprendre dins el món de la blogosfera amb tots vosaltres.
50.000 gràcies i molta felicitat !!!



4 de desembre del 2013

LLUM DE NADAL

Els petits sempre els fa molta il·lusió preparar sorpreses pels pares, però per Nadal encara els emociona més, és un secret que saben guardar molt bé. El penúltim dia del trimestre les famílies entren a la classe a recollir els treballs del trimestre però sempre es troben una sorpresa i és que els recitem el vers de Nadal i els petits els hi donen el regal que els hi han fet per aquestes festes. Aquest curs hem fet una "llum de Nadal", han imprès la seva mà en una placa de fang (millor blanc perquè la pintura ressalti més), i clavem l'espelma. Quan està sec pintem amb pintura vermella i empolvorem amb purpurina que els entusiasma. El resultat és força vistós.



MANDALES DE NADAL

Aquests darrers dies de trimestre sempre anem una mica de bòlid amb tapes d'àlbum, postal de Nadal, regal pels pares, ... en fi se'ns gira feineta. Sovint aquest tipus d'activitats les fem en petit grup perquè ens permet realitzar una atenció més individualitzada. Entretant a la resta del grup els oferim activitats que no els calgui la nostra constant atenció.
Els petits sempre mostren un immens entusiasme envers el Nadal i tots els elements i personatges que en tenen relació, per això quan estic a P4  sempre aprofito aquestes dates per presentar-los  un recurs que a la majoria els acaba encantant "Els mandales". Són dibuixos que ajuden a desenvolupar la creativitat, la imaginació i l'atenció i fomenten un ambient de pau i tranquil·litat. És un molt bon recurs per oferir-los en aquests dies.


Clica la imatge per descarregar-les




1 de desembre del 2013

ARBRE DE NADAL COOPERATIU

Els tres grups de P4 hem fet un arbre de Nadal pel vestíbul de l'escola. Ens hem inspirat amb el bloc CRAFTS-FOR-ALL-SEASSONS.  però amb la diferència que nosaltres hem estat els creadors del paper que necessitem per fer aquest original arbre.
Cadascú ha pintat amb rodet i pintura verda 2 quadrats de paper Basic d'uns 35 cm de costat, un cop sec fem estampació amb taps de suro i pintura de colors.
La resta ha estat seguir els passos que ens explica de forma tan clara el bloc CRAFTS-FOR-ALL-SEASSONS i per acabar hem afegit un parell de detalls com l'estrella i el llaç. Tots els petits estan molt entusiasmats amb el resultat del nostre treball cooperatiu.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...